Aş Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Aş Çorbası
    Malzemeler

    Aş Çorbası Malzemeleri

    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ,
    • 2 adet soğan,
    • 1 çorba kaşığı domates salçası,
    • 150 gram kıyma,
    • 5 su bardağı su,
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek,
    • Damak tadınıza göre tuz,
    • karabiber,
    • kuru nane
    Yapılışı

    Aş Çorbası Yapılışı

    • Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    • Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın.
    • Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    • Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın.
    • Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    • Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
    • Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
    • Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin.
    • Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
    • Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin
    • Sıcakken kâselere pay edip servis yapın.
    • Afiyet olsun