Aşçıbaşının Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Aşçıbaşının Çorbası
    Malzemeler

    Aşçıbaşının Çorbası Malzemeleri

    • 100 gr. Bizim Paket Margarin
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek (Ayıklanıp yıkanmış)
    • 2 adet soğan (İnce kıyılmış)
    • 2 adet domates (Kabuksuz kare doğranmış)
    • ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
    • 100 gr. tel şehriye (Haşlanmış)
    • 1 çay bardağı tavuk eti (Kibrit çöpü gibi doğranmış)
    • 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı biberiye
    • 1 çay kaşığı fesleğen
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 10 su bardağı et suyu veya su
    • Tuz
    Yapılışı

    Aşçıbaşının Çorbası Yapılışı

    • Tencerede kızdırdığınız margarinin içine doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kavurun.
    • Unu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
    • Daha sonra mercimeği de içine boşaltın. Biraz karıştırdıktan sonra domates salçasını, tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
    • Ateşin üzerindeki karışımı tel süzgeçten geçirin.
    • Haşlanmış tel şehriyeyi, tavuk etini, domatesi, kekiği, maydanozu, tuzu ve diğer malzemeyi ilave edip birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın.