Balkabaklı Kek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Balkabaklı Kek
    Malzemeler

    Balkabaklı Kek Malzemeleri

    • yarım kilo bal kabağı
    • bir buçuk su bardağı toz şeker
    • bir su bardağı su
    • bir adet vanilya çubuğu
    • Keki için:
    • iki yemek kaşığı tereyağı
    • üç tane yumurta
    • yarım su bardağı toz şeker
    • iki su bardağı süzme yoğurt
    • bir paket toz krem şanti
    • bir buçuk su bardağı un
    • bir su bardağı badem unu
    • bir tatlı kaşığı limon suyu
    • bir paket kabartma tozu
    Yapılışı

    Balkabaklı Kek Nasıl Yapılır?

    • Balkabaklarının yeşil kısımları kalmayacak şekilde soyun ve dilimleyin.
    • dilimleri bol suda iyie yıkayın.
    • üzerine toz şeker serpin ve 1 saat bekletin.
    • balkabağının yapısına bağlı olarak, su ekleyerek orta ateşte 35 dakika pişirin.
    • suyunu tamamen çeken balkabaklarını çıkarıp yağlı kağıt serili kek kalıbı tabanına dizin.
    • şerbetten 2-3 yemek kaşığı kadar alıp üzerinde gezdirin
    • vanilya çubuğunu ortadan kesin, çekirdekli öz kısmını bıçağın sivri ucuyla kazıyın ve üzerine serpiştirin.
    • kek harcı için, derin bir kaba toz şeker ve yumurtaları alın, çırpın.
    • oda sıcaklığında bekleyen tereyağı ve süzme yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
    • keke kıcam ve tat vermesi için toz krem şanti, badem unu ve elediğiniz unu ekleyin.
    • limon suyu ile köpürttüğünüz kabartma tozunu kek harcınıza ilave edin.
    • tüm malzemeyi iyice çırptıktan sonra kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
    • servis için, pişmiş keki dikkatli bir şekilde ters çevirin. (balkabakları üstte kalacak şekilde yani)
    • afiyet olsun