Beşamel Soslu Tavuklu Börek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Beşamel Soslu Tavuklu Börek
    Malzemeler

    Beşamel Soslu Tavuklu Börek Malzemeleri

    • 3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
    • tuz
    • karabiber
    • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı süt
    • 4 yufka
    • su
    • zeytinyağı
    Yapılışı

    Beşamel Soslu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

    • Tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.
    • Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin.
    • Unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
    • Sütü azar azar ekleyin.
    • Biraz tuz ekleyin.
    • çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin.
    • Arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
    • Ilınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.
    • Yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün.
    • Diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün.
    • Her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun.
    • Geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın.
    • Böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün.
    • Aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)
    • 2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun.
    • Böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın.
    • Börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
    • önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    • Afiyet olsun…