Beşamel Soslu Tavuklu Kabak

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
    Malzemeler

    Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Malzemeleri

    • 1 kilo kabak
    • ½ tavuk göğüs eti
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet orta boy domates
    • 2 adet yeşilbiber
    • 1 adet havuç
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz, karabiber
    • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
    • BEŞAMEL SOSU
    • 2 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben 2 kaşık zeytin yağı kullandım )
    • Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Nasıl Yapılır?

    • Tavuk yıkanır haşlanır ufak ufak didilir.
    • Kabaklar soyulur boyuna ortadan bölünür içleri oyulur çıkan içler küçük doğranıp bekler, sadece oyulan kabaklar haşladığımız tavuk suyunda hafif haşlanır .
    • Soğanlar yemeklik doğranır, sarımsaklar küçük doğranır, havuç tavla zarı büyüklüğünde doğranır, hepsi zeytinyağın da pembeleşene kadar kavrulur.
    • Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesler ve yeşil biberlerde eklenerek domatesler suyunu çekene kadar kavrulur, küçük doğradığımız kabak içleri ve didiklediğimiz tavuk etleride eklenir bir iki kez çevrilir, tuzu, karabiberi eklenir haşlanan kabakların içlerine doldurulur.
    • Beşamel sosu 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı un beyaz kalacak şekilde hafif kavrulur içine 2 su bardağı süt yavaş yavaş eklenir bir iki taşım kaynar tuzu karabiberi eklenir .
    • Kabakların üzerine dökülür en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir sıcak fırında kızarana kadar pişer .