Beyaz Çikolatalı Mus

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Beyaz Çikolatalı Mus
    Malzemeler

    Beyaz Çikolatalı Mus Malzemeleri

    • Yarım bar beyaz çikolata
    • 1/4 su bardağı süt
    • 1 TK vanilya özütü (ya da toz vanilya kullanabilirsiniz)
    • 3 yumurta
    • 1,5 SB krema (şekersiz krema kullanabilirsiniz)
    Yapılışı

    Beyaz Çikolatalı Mus Nasıl Yapılır?

    • beyaz çikolatayı parçalaın, süt ve vanilyayla karıştırın.
    • karışımı benmari usülü ısıtın. (karışımın olduğu kabın oturabileceği bir tencerenin içine su koyun, kabı oturdun ve suyu ısıtın)
    • çikolata tamamen eridikten sonra karışımı alıp oda sıcaklığında bir kaç dakika ılıtın.
    • Yumurtaların beyaz ve sarı kısımları dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta sarılarını teker teker beyaz çikolata karışımına ekleyin. Her bir yumurta sarısını ekledikten sonra el çırpıcısıyla iyice karıştırın.
    • Bir kasede şekersiz kremayı mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpılmış kremayı çikolata karışımına ekleyin ve karıştırın.
    • Yumurta beyazlarını bir kasede mikserle katılaşana kadar çırpın. Çırpılmış yumurta beyazlarını diğer karışımın içine ekleyip bütünleşene kadar karıştırın.
    • Tatlı karışımını servis kaselerine bölüştürün ve kıvam alabilmesi için en az üç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.