Burç Bisküvileri

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Burç Bisküvileri
    Malzemeler

    Burç Bisküvileri Malzemeleri

    • 325 gr un
    • 200 gr küp doğranmış tereyağı
    • 125 gr tozşeker
    • 2 yumurta sarısı
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • 200 g pudra şeker
    • Royal icing için:
    • 2 yumurta akı
    • 250 gr pudra şeker
    • 3~4 damla limon suyu
    Yapılışı

    Burç Bisküvileri Yapılışı

    • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    • Un ve tereyağını geniş bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurarak ekmek kırıntısı kıvamına getirin.
    • Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun.
    • Hamuru hafif unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kalıbı ya da çay bardağı ile kesin.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
    • Rengi fazla koyulaşmadan yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
    • Yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın.
    • Limon suyu ve pudra şekeri azar azar ilave edip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    • Gerekirse pudra şeker ilavesi yapın ve karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun.
    • Soğuyan bisküvilerin üzerine burç şekilleri çizip donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.