Çam Fıstıklı Pazı Kavurması

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Çam Fıstıklı Pazı Kavurması
    Malzemeler

    Çam Fıstıklı Pazı Kavurması Malzemeleri

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 50 gram çam fıstığı
    • 1 adet havuç
    • 1 adet orta boy tatlı kırmızı biber.
    • 1 demet pazı
    • Yarım limonun suyu
    • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
    • İnce deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
    Yapılışı

    Çam Fıstıklı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

    • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyin ve kısık ateşte sararana kadar, 15-20 dakika boyunca kavurun.
    • Başka bir tavada çam fıstıklarını yayıp düşük ateşte kavurun.
    • Ateşten alıp bir kaba aktarın, üzerine çok az zeytinyağı gezdirip bir fiske tuz serpin, karıştırıp bir kenarda bekletin.
    • Kavrulan soğanlara önce havuç parçalarını, onlar bir miktar yumuşadıktan sonra da biberleri ekleyip bir iki dakika kadar daha düşük orta ateşte kavurun.
    • Ocağın altını iyice kısıp doğranmış pazıyı, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin, bir miktar tuz serpin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
    • Tadına bakıp tuz ve karabiberini ayarlayın.
    • Servis tabağına aktarın, üzerine kavrulmuş çam fıstıklarını serpin, bir miktar zeytinyağı gezdirin ve ılık olarak servis edin.