Çavdarlı Açma Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Çavdarlı Açma Tarifi
    8
    kişilik
    15
    dakika
    330
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Çavdarlı Açma Malzemeleri

      Hamuru için:
    • 250 gr çavdar unu
    • 750 gr un
    • 150 gr toz şeker
    • 50 gr taze maya
    • 22 gr tuz
    • 100 ml zeytinyağı
    • 1 adet yumurta
    • İç Malzemesi:

    • 20 gr tereyağ
    • 120 gr lor peyniri
    • Üzeri için:
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Haşhaş ve susam
    Yapılışı

    Çavdarlı Açma Nasıl Yapılır?

    • Unlar ile maya harmanlanır.
    • Yumurta ve zeytinyağı ilave edilir, yoğurulmaya başlanır.
    • Toparlanmaya başladığında tuz ve şeker ilave edilir. Tuz ve şekeri elinizde hissetmeyene kadar yoğrulur.
    • 100 gramlık bezelere ayrılır. Yaklaşık 30 dakika mayalandırılır.
    • Mayalanan bezeler tezgaha alınır, eliniz tereyağ ile iyice yağlanarak beze el yordamıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında olacak şekilde açılır.
    • Açılan hamurun ortasına uzunlamasına lor peyniri koyulur.
    • Rulo şeklinde katlanır. Daha sonra burgu şeklinde döndürülerek iki uç açılmayacak şekilde birbirine yapıştırılır, ve açma şeklini alır.
    • Tepsiye dizilerek 2 katına gelecek şekilde mayalanmaya bırakılır.
    • Mayalanan ürünlerin üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam ve haşhaş eklenir.
    • 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirilir.