Çene Çarpan Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Çene Çarpan Çorbası
    Malzemeler

    Çene Çarpan Çorbası Malzemeleri

    • Malzemeler
    • Hamuru İçin;
    • 1 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Alabildiği kadar su
    • Ayrıca;
    • 4 su bardağı su
    • 4 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet limonun suyu
    Yapılışı

    Çene Çarpan Çorbası Yapılışı

    • ÇENE ÇARPAN ÇORBASI Hazırlanışı
    • Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu bir derin kaba koyun. Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.
    • Hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Yufkanın üzerine hafifçe un serpin. Oklavayı yufkanın ucuna yerleştirip hamuru oklavanın etrafında rulo şeklinde sarın ve oklavayı çekip çıkarın.
    • Rulo yufkayı serçe parmağı kalınlığındaki şeritler halinde kesin.
    • Diğer taraftan, suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynamaya başlayınca hamur şeritlerini tencereye ilave edip sık sık karıştırın.
    • Yumurta ve limon suyunu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp karıştırın. Yine karıştırarak çorbaya katın. Sık sık karıştırarak hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • İsterseniz üzerine yağda pişirdiğiniz nane, pulbiber gezdirip sıcak sıcak servise sunun.