Çıtır Kalamar Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Çıtır Kalamar Tarifi
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    275
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Çıtır Kalamar Malzemeleri

    Marinasyon için Malzemeler
    2-3 adet tüp kalamar
    2 yemek kaşığı toz şeker
    3 şişe soda

    Baharatlı Un için Malzemeler
    2 su bardağı un
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber
    Nane
    Toz kırmızıbiber
    Toz sarımsak Remulade Sos Malzemeleri
    1 yemek kaşığı kapari
    4-5 adet kornişon turşu
    2 diş sarımsak
    5-6 dal maydanoz
    3 yemek kaşığı mayonez
    5 yemek kaşığı süzme yoğurt
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Kalamarları halka olarak dilimleyin ve şeker ile 5-10 dakika boyunca ovalayın. Ardından sodayı ilave edin ve sodanın içinde en az 2-3 saat dinlendirin.

    Baharatlı un için, un ve baharatları iyice homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın.

    Sodada bekleyen kalamarları çıkartın ve una bulayın kızgın derin yağda renk alıncaya kadar kızartın.

    Remulade Sos Malzemeleri
    1 yemek kaşığı kapari
    4-5 adet kornişon turşu
    2 diş sarımsak
    5-6 dal maydanoz
    3 yemek kaşığı mayonez
    5 yemek kaşığı süzme yoğurt
    Tuz
    Karabiber