Dereotlu Taze Bakla Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Dereotlu Taze Bakla Tarifi
    Malzemeler

    Dereotlu Taze Bakla Malzemeleri

    • 1 kg taze bakla
    • 2-2,5 su bardağı sıcak su
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 demet dereotu
    • 1 adet büyük boy kuru soğan
    • 1 sap taze yeşil soğan (Sadece yeşil kısımlarını kullanın.)
    • 2 çay kaşığı toz şeker
    • 2 tepeleme çay kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 adet limonun suyu (Nohut büyüklüğünde 4-5 adet limon tuzu da kullanabilirsiniz.)
    Yapılışı

    Dereotlu Taze Bakla Yapılışı

    • Taze baklaların uçlarını ve kılçıklarını tıpkı taze fasulye gibi ayıklayıp içine bir limon sıktığınız bol suda bekletin
    • Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırıp üzerine incecik kıydığınız kuru soğanları aktarın
    • Soğanları, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine yine incecik kıydığınız taze soğanları ve suyu süzülmüş bütün haldeki taze baklaları ilave edin
    • Baklaların üzerine toz şeker, un ve tuzu serpiştirip 1 adet limonun suyunu ilave edin
    • Malzemeleri karıştırıp orta ısılı ateşte, tencerenin kapağı açık vaziyette 5 dakika kadar pişirin
    • Sıcak suyu tencerenin kenarından aktarıp karıştırın
    • Taze bakla pişerken suyunu dışarı verdiği için mümkün olduğu kadar az su ilave edilir
    • Tencerenin kapağını kapatıp baklayı, orta ısılı ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
    • Ocaktan aldığınız baklayı iyice soğuyuncaya kadar tencerede bekletin
    • Soğuyan baklayı servis tabağına aktarıp üzerini ince kıyılmış dereotuyla süsleyin
    • İsterseniz yanında sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz
    • Eğer düdüklü tencerede yapacaksanız, malzemelerin hepsini tencereye koyup tahta bir kaşıkla karıştırın
    • Orta ısılı ateşte, bakla kaynayıp tencerenin düdüğü ötmeye başlayıncaya kadar pişirin
    • Düdük ötmeye başlayınca ocağın altını kısın ve 25 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun