Dereotu Çorbası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Dereotu Çorbası Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    275
    kalori/prs.
    Malzemeler
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı un
    • 3 su bardağı süt
    • 3 su bardağı tavuk suyu
    • 2 demet dereotu
    • Tuz
    • Karabiber
    • Yarım limonun suyu

    Üzeri için

    • Değirmen karabiber
    Yapılışı
    • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğan ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine unu ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve sütü yavaşça karıştırarak ilave edin.
    • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. İnce kıydığınız dereotunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Sıcak servis yapın.