Domates Suflesi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Domates Suflesi
    Malzemeler

    Domates Suflesi Malzemeleri

    • 6 çok iri ya da 12 orta boy domates
    • 30 gr. (2 çorba kaşığı) tereyağı
    • 30 gr. (1/4) su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı ekşi krema
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    • 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 1 çay kaşığı toz hardal
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 5 yumurta akı (iyice çırpılmış)
    Yapılışı

    Domates Suflesi Nasıl Yapılır?

    • Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 derece) getirip ısıtınız.
    • Domatesleri ortalarından kesip içlerini ve çekirdeklerini çıkarınız.
    • Domates içlerini küçük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz. 3 dk. pişirip ateşten alarak, ince süzgeçten küçük bir kaseye geçirip süzünüz.
    • Süzgeçte kalan posayı atıp hazırladığınız domates salçasını bir kenara bırakınız. Küçük bir tencerede, yağı orta ateşte eritiniz.
    • Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu karıştırarak koyu bir bulamaç yapınız.
    • Hazırladığınız domates salçasını ve kremayı yavaş yavaş sürekli karıştırarak katınız.
    • Tencereyi ateşe oturtup 2 dk. hafif ateşte pişirerek peynir, hindistan cevizi, hardal, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
    • Tencereyi ateşten alıp sosu 5 dk. ılınmaya bırakınız. Yumurta sarılarını birer birer tencereye ekleyip iyice karıştırınız.
    • Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da katınız.
    • Karışımı fırın kaplarına boşaltın.
    • 170 derecede 15-20 dk. üstleri nar gibi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından çıkarıp iki kaşıkla domatesleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, hemen servis ediniz.