Duchesse Kule Patates

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Duchesse Kule Patates
    Malzemeler

    Duchesse Kule Patates Malzemeleri

    • 1 kg. Patates ( yada kişi başı olarak bir orta boy patates düşünün.)
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 çay k. muskat ( hindistan cevizi,cevz-i bevva) rende
    • tuz
    • karabiber
    • üstü için;
    • 1 paket krema
    • 1 yumurta sarısı
    Yapılışı

    Duchesse Kule Patates Yapılışı

    • Patatesleri ( eski patates kullanmanız daha iyi olur çünkü nişastası daha fazladır.)
    • en az bir gün önceden kabuklu olarakhaşlayın soğuyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız zman dolaptan çıkarın soyun ve rendenin iri tarafından rendeleyin.
    • İçine muskat rende,yumurta sarısı,tuz ve karabiberini kayun ve yoğurun.
    • Dolapta yarım saat kadar bekletip çektirin.
    • Geniş ağızlı bir duy takılmış sıkma torbasına doldurup yağlanmış teksiye konik sıkın.Buzdalabına koyup dinlendirin.
    • Servis saatinden bir saat kadar önce dolaptan çıkarıp üzerlerine çırpılmış krema ve yumurta sarısı karışımından kaşıkla dökün.
    • 220-250ºC da önceden ısıtılmış kızgın fırına koyup üzerlerini nar gibi kızartın.
    • Ana yemeğinizin yanında servis edin.