Ekşili Mercimek Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Ekşili Mercimek Çorbası
    Malzemeler

    Ekşili Mercimek Çorbası Malzemeleri

    • • 2 yemek kaşığı margarin
    • • 2 su bardağı kırmızı mercimek
    • • 1 adet kuru soğan
    • • 3 diş sarımsak
    • • 1 adet havuç
    • • 1 adet patates
    • • 1 tatlı kaşığı kekik
    • • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • • 8 su bardağı et suyu
    • • Tuz-karabiber
    • Terbiyesi:
    • • 1 adet limonun suyu
    • • 1 adet yumurta sarısı
    • • ½ su bardağı yoğurt
    Yapılışı

    Ekşili Mercimek Çorbası Yapılışı

    • Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
    • Patatesin kabuğunu soyup, kararmaması için su dolu bir kasede bekletip, çorbaya eklemeden rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, patatesler kararmadan çorbaya ekleyin.
    • Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
    • Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende patates ve havucu ekleyip, kavurmaya devam edin.
    • Daha sonra içine ayıkladıktan bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız kırmızı mercimekleri, kuru naneyi, kekiği, tuz- karabiberi ilave edip, karıştırın.
    • En son içine tavuk suyunu ekleyip, sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.
    • Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın.
    • Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip, bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir.
    • Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.