Elma Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Elma Çorbası
    Malzemeler

    Elma Çorbası Malzemeleri

    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 diş kıyılmış sarımsak
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı un
    • 4 bardak et suyu
    • 2 kahve kaşığı tuz
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • 1/2 kahve kaşığı kırmızı biber
    • 3/4 çay fincanı kaymak
    • 1/4 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 2 adet elma
    Yapılışı

    Elma Çorbası Yapılışı

    • Yağı tavada ısıtın ve sarmısağı ilave edin.
    • 3 dakika pişirin. Sonra domates salçasıyla unu katın.
    • İyice karıştırarak unun top olmasını önleyin.
    • Sonra et suyunu, tuz ve biberi katın.
    • Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
    • Kaymağı sütle iyice ezip halledin.
    • Kırmızı biber, maydanoz ve sütlü kaymağı da kaba ilave edin.
    • Elmaİarı soyun.
    • Çekirdek ve ortalarını çıkarın.
    • Orta büyüklükte parçalar halinde kesin.
    • Sonra tereyağda kızartın.
    • Çorbayı kaseye alın.
    • Üstüne elmaları dökün ve hemen servis yapın.