Erikli Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Erikli Kurabiye
    Malzemeler

    Erikli Kurabiye Malzemeleri

    • 250 gr. Margarin
    • 1 Çorba Kaşığı Yoğurt
    • 1 Paket Kabartma Tozu
    • 1 Adet Limon Rendesi
    • 1 Kahve Fincanı Şeker
    • 3 Su Bardağı Un
    • 1 Çay Kaşığı Vanilya
    • İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik
    • Üzerine: Pudra Şekeri
    Yapılışı

    Erikli Kurabiye Yapılışı

    • 3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın
    • Ortasını havuz şeklinde açın
    • İçine 250 gr
    • oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun
    • Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın
    • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
    • Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın
    • 15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın
    • Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın
    • Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin
    • Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın