Ev Baklavası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Ev Baklavası Tarifi
    4-6
    kişilik
    40
    dakika
    455
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Ev Baklavası Malzemeleri

    Şerbeti için Malzemeler
    4 su bardağı toz şeker
    4,5 su bardağı su
    4-5 damla limon suyu

    Hamuru için Malzemeler
    4.5 su bardağı un
    2 adet yumurta
    ½ su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 tutam tuz
    400 gr. nişasta – Hamuru açmak için

    Ara Katı için Malzemeler
    350 gr. ceviz

    Üzeri için Malzemeler
    200 gr. tereyağı

    Yapılışı

    Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyin karıştırın ve soğuması için kenara alın.

    Hamur için olan tüm malzemeyi derin bir kapta önce çatalla karıştırın hamur birleşmeye başlayınca yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. ( eğer hamur yoğururken elinize yapışıyorsa 1- 2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz). Hamuru 10- 15 dakika üzerini bir bezle kapatarak dinlendirin.

    Dinlenen hamuru 40 bezeye ayırın, 10 adet bezeyi tek tek nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.

    10 kat yufkayı aralarına bolca nişasta serperek üst üste dizin ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.

    Oklava yardımıyla yufkaları tek tek alıp tepsiye dizin. Fazla gelen kenarları bıçakla kesin.

    Aynı işlemi tekrarlayın ve 20. katı da yerleştirdikten sonra ince kıyılmış cevizleri serpiştirin.

    Kalan 20 bezeyi de yukarıda belirtildiği gibi 10 kat olacak şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

    Baklava şeklinde kesin. Üzerine 200 gr. erimiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 1 saat pişirin.

    Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet verin ve soğuyunca servis edin.