Fındıklı Kinoa Salatası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fındıklı Kinoa Salatası Tarifi
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    142
    kalori/prs.
    Malzemeler
    • Yarım su bardağı yaş fındık
    • 2.5 su bardağı haşlanmış beyaz kinoa
    • 4~5 kayısı
    • 1 çay bardağı kuru dut
    • 1 çay bardağı siyah üzüm
    • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
    • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
    • 2 yemek kaşığı taze kekik

    Sosu için

    • 1 limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    Yapılışı

    Yaş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve kabuklarından ayrılana kadar kavurun. Havlu kağıt serili bir kaseye alarak elinizle ovup kabuklarından tamamen ayırın. Kavrulmuş fındıkları kesme tahtasına alarak küçük parçalar halinde doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına önceden haşlanmış kinoayı alın. Kayısıları dörde bölün. Yıkayıp suyunu süzdüğüz siyah üzüm, kuru dut ve ince kıyılmış tüm yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız salatayı bir servis kasesine alın. Sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırarak salatanın üzerine gezdirip servis yapın.