Fırında Kıymalı Karnıyarık Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fırında Kıymalı Karnıyarık Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    455
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Karnıyarık Malzemeleri
    6 adet patlıcan
    Zeytinyağı
    1 adet soğan
    300 gr. kıyma
    1 diş sarımsak
    2 adet sivri biber
    1 adet domates
    5 – 6 dal maydanoz
    Tuz
    Karabiber

    Sosu için Malzemeler
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı su
    Tuz
    Karabiber

    Süslemek için Malzemeler
    6 adet çeri domates
    3 adet sivri biber

    Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyun. Birkaç yerinden delin ve 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen patlıcanlarınızın ortasını açın ve parçalanmayacak şekilde içini ezin.

    Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Ardından sırasıyla doğradığınız soğanı ve kıymayı soteleyin. Tuz, karabiberle tatlandırın ve sotelemeye devam edin. Biberleri ince doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesler kendini bırakana kadar kavurun. İç harcınızı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin, karıştırın.

    Hazırladığınız patlıcanların içine hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerini, domates ve biberle süsleyin.

    Bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün. 200 derecede 15 – 20 dakika pişirin.

    Sıcak servis edin.