Fırında Levrek Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fırında Levrek Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Fırında Levrek Malzemeleri
    2 adet Levrek
    4 adet defne yaprağı
    1 adet limon
    20-25 adet karides
    3 adet patates
    2-3 diş sarımsak
    10-15 adet mantar
    8-10 adet cherry domates
    3 tane domates rende
    ½ bağ maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Zeytinyağı

    Yapılışı

    Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri dizin.

    Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.

    Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defne yapraklarını ve karideslerin bir kısmını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.

    En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.

    Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.