Fırında Uskumru Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fırında Uskumru Tarifi
    4-6
    kişilik
    40
    dakika
    142
    kalori/prs.

    Fırında Uskumru Tarifimize geçmeden önce sizlere hangi aylarda hangi balık yenmeli konusunda kısaca bilgi vermek istiyorum.

    Ocak Ayı: Palamut, Uskumru, Mezgit, Kırlangıç, Lüfer.
    Şubat Ayı: Kalkan ,Tekir, Gümüş balığı ve Kefal.
    Mart Ayı: Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Tekir Gümüş balığı , Lüfer ve Palamut da tüketilebilir.
    Nisan Ayı: Mercan, Levrek, Kırlangıç tüketilebilir.
    Mayıs Ayı: Levrek, Barbunya, Dil balığı, Tekir, Kılıç ve İskorpit tüketilebilir.
    Haziran Ayı: Tekir, Barbunya, Mercan, Levrek tüketilebilir.
    Temmuz Ayı: sardalye mevsimi. İstavrit, Uskumru, Tekir ve Barbunya. İstavrit ve Uskumrunun kızartması tavsiye edilir.
    Ağustos Ayı: Sardalye , Kılıç ,İzmarit.
    Eylül Ayı: Sardalye, İstavrit , Palamut Ve Kırlangıç.
    Ekim Ayı: Balığın en bol zamanıdır. Özellikle lüfer tam tadındadır., Haftada da iki üç kez lezzetle balık tüketebilirsiniz.
    Kasım Ayı: Uskumrunun en iyi zamanıdır. Bol çeşitli balık ziyafetinin en iyi zamanlarıdır.
    Aralık Ayı: Uskumru, Lüfer, Palamut , Hamsi tüketilebilir

    Malzemeler
    • 3 Adet Uskumru Balığı
    • 1 tane limon
    • 1 tane kuru soğan
    • Birkaç diş sarımsak
    • Yeteri kadar sıvı yağ
    • Tuz
    • Kekik
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Kişniş
    Yapılışı

    Dilerseniz balıkları birkaç parçaya ayırarak kullanabilirsiniz veya zevkinize göre bütün olarak da fırına atabilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra Balıkları temizleyip , yıkayın ve süzmesi için bir kenara bırakın. Suyu tamamen süzdükten sonra tüm baharatları , yağı ve tuzu balıkla iyice harmanlayarak tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında balıkları ara sıra kontrol ederek kızarıncaya kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun