Fırınlanmış Ispanaklı Mantar

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fırınlanmış Ispanaklı Mantar
    Malzemeler

    Fırınlanmış Ispanaklı Mantar Malzemeleri

    • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    • 1 Diş Sarımsak (dövülmüş)
    • 40 Adet Mantar
    • 50 Gram Krem Peynir
    • 4 Çorba Kaşığı Mayonez
    • 1 Çay Kaşığı Kekik
    • 1 Demet Ispanak (kıyılmış)
    • 3 Çorba Kaşığı Ekmek Kırıntısı
    • 3 Çorba Kaşığı İnce rendelenmiş Eski Kaşar
    Yapılışı

    Fırınlanmış Ispanaklı Mantar Nasıl Yapılır?

    • Fırını 200 dereceye ayarlayın
    • Mantarların saplarını ayıklayın ve içini iyice oyun.
    • Bir kasede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Bir fırça yarımı ile bu karışımı mantarların içine sürün.
    • Bu halleriyle mantarları 5 dakika kadar fırına verin. Çıkardıktan sonra ters çevirerek sularının akmasına izin verin.
    • Başka bir kasede krem peynir, mayonez, ve yarım çay kaşığı kekiği karıştırın. Ispanağı da ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.Bu karışımı mantarların içine bölüştürün.
    • Başka bir kasede 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kalan kekik, ekmek kırıntıları ve ince rendelenmiş eski kaşarı karıştırın. Bu karışımı da mantarların üzerine paylaştırın.
    • Üstleri kahverengileşene kadar yaklaşık 6-8 dakika fırına verin.