Fıstıklı Irmik Tatlısı Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Fıstıklı Irmik Tatlısı Tarifi
    Malzemeler

    Fıstıklı Irmik Tatlısı Malzemeleri

    • 2 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 bardak irmik
    • 1/2 bardak pudra şekeri
    • 1/2 bardak toz şeker
    • 1/3 bardak su
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • İç kreması için:
    • 2 bardak krem peynir (mascarpone peyniri kullanabilirsiniz)
    • 1/2 bardak pudra şekeri
    • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
    Yapılışı

    Fıstıklı Irmik Tatlısı Yapılışı

    • Fıstıkları yarım bardak pudra şekeri ile rondodan geçirin.
    • Toz şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatın.
    • Başka bir tavada tereyağ ve irmiği kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun.
    • Kavrulan irmiğein üzerine şerbeti ekleyin ve karıştırın.
    • Fıstıkları da ekleyip hamur kıvamına getirin. (Bu aşamada daha kolay hamur elde etmek için karışımı rondodan geçirebilirsiniz)
    • Hamuru 1-2 saat buzdolabında bekletin.
    • Hamurunuzu bir kasenin tabanına yayın. (Kolay çıkarmak için kasenin içine streç film koyun)
    • İçine mikser ile iyice çırptığınız krem peynir ve pudra şekeri ve portakal kabuğu karışımını yayın.
    • Üzerine tekrar hamur kapatın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.