Gevrekli Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Gevrekli Kurabiye
    Malzemeler

    Gevrekli Kurabiye Malzemeleri

    • 1/2 su bardağı şeker
    • 2 yumurta
    • 100 gram margarin
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yaklaşık 400 gram mısır nişastası
    • 500 gram şokella
    • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Büyük bir kase rondodan geçirilmiş sade cornflakes (mısır gevreği)
    Yapılışı

    Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

    • Şeker, yumurta ve margarin krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
    • Kabartma tozu ve nişasta azar azar katılarak elle yoğurulur. Çok katı olmadan, hamur elden kurtuluncaya kadar nişasta eklenir.
    • Hamurdan küçük toplar yapılır, sonra bu toplar parmak şekline getirilir. Yağlı kağıt üzerine 2-3 cm aralıklarla dizilir (epey kabarıyor fırına girince).
    • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 18-20 dakika pişirilir. Beyaz olacak, fazla kızarmamalarına dikkat edin.
    • Fırından çıkan kurabiyelerin iyice soğutmaya ve sertleşmeye bırakın.
    • Bir ufak tencerede bain-marie usulü şokellayı eritin. İçine sıvı yağı ekleyip çikolatayı inceltin.
    • İyice soğumuş ve sertleşmiş kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra da cornflakes’e bulayıp yağlı kağıt üzerinde kurumalarını bekleyin.
    • Kurabiyelerinizi buzdolabında hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz.