Girit Kebabı Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Girit Kebabı Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Girit Kebabı

    • 6 adet temizlenmiş çanak enginar
    • 600 gram iri doğranmış kuzu kuşbaşı
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 20-25 adet arpacık soğanı
    • 1 baş sarımsak
    • Bir tutam dereotu
    • Tuz, karabiber
    • İstenirse; 1 su bardağı bezelye

    Yapılışı

    Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve sıvı yağ, bir tencereye alınır. Orta ateşte beş dakika kavrulan soğan ve sarımsaklar bir tabağa çıkarılır.

    Aynı yağa kuşbaşı et konur, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Yeterli miktar da sıcak su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Pişen etin üzerine küçük üçgenlere bölünmüş enginarlar, kavrulmuş soğan ve sarımsaklar ile tuz karabiber atılır. İstenirse yeterli miktar da bezelye atılarak enginarlar pişinceye kadar kapak kapalı olarak orta ateşte kaynatılır.

Ateşten alınır, ince doğranmış dereotu serpilerek sıcak servis yapılır.

Not: Girit kebabı, sade pirinç pilavı ile servis edilebilir.

Tarifin Özellikleri:

Ürünün çeşidi: etli sebze yemeği.

Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 1 saat kadar

Hazırlıkta kullanılan araçlar: bıçak, kesme tahtası, tencere, kaşık.

Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında üzerine ince kıyım dereotu serperek.

Porsiyon sayısı: 10 kişilik.

Ürüsün ve ana malzemenin besin değeri: etten dolayı protein, enginardan dolayı bol vitamin ve mineral içerir.

Maliyeti: 23 tl