Glutensiz Elmalı Ve Bademli Kup

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Glutensiz Elmalı Ve Bademli Kup
    Malzemeler

    Glutensiz Elmalı Ve Bademli Kup Malzemeleri

    • 3 elma
    • yarım çay bardağı toz şeker
    • yarım çay bardağı su
    • 1 kabuk tarçın
    • 5 su bardağı süt
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 paket vanilin
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 2 buçuk yemek kaşığı pirinç unu
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1 çay bardağı kabuksuz badem
    Yapılışı

    Glutensiz Elmalı Ve Bademli Kup Nasıl Yapılır?

    • Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    • Toz şeker, su ve kabuk tarçını ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
    • Ocaktan alıp içinden kabuk tarçını çıkartın ve soğumaya bırakın.
    • Süt, yumurta sarısı, şekerli vanilin, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
    • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
    • Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
    • Ocaktan alıp karıştırarak 5 dakika soğutun.
    • Muhallebiyi, aralara hazırladığınız elmalı karışımdan ve badem koyarak kuplara doldurun.
    • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
    • Üzerine istediğiniz kuru meyvelerden serpebilirsiniz.