Glutensiz Tarçınlı Çörek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Glutensiz Tarçınlı Çörek
    Malzemeler

    Glutensiz Tarçınlı Çörek Malzemeleri

    • 2 1/4 tatlı kaşığı kuru maya
    • 60 ml su (ılık)
    • 180 ml süt (ılık)
    • 100 gr toz şeker
    • 290 gr pirinç unu
    • 165 gr patates nişastası
    • 70 gr mısır nişastası
    • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağ
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
    • 100 gr esmer şeker
    • 1 1/2 yemek kaşığı tarçın
    • 30 gr toz şeker
    • Bir çimdik tuz
    Yapılışı

    Glutensiz Tarçınlı Çörek Yapılışı

    • Fırını 180 derecede ısıtın. Kullanacağınız fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
    • Geniş bir kaseye maya, toz şekerin yarım tatlı kaşığı kadarını ve suyu koyun. 5 dakika dinlensin.
    • O sırada başka bir kapta pirinç unu, patates nişastası, mısır nişastası, kabartma tozu, karbonat ve tuzu iyice karışana kadar harmanlayın.
    • Mayalı karışıma süt, kalan şekeri, tereyağını, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Karışana kadar çırpın.
    • Yavaş yavaş kuru karışımı ekleyin ve hamur haline getirin. Kuru karışım eklenince 2 dakika orta-düşük derecede karıştırmaya devam edin. Hamur hazır.
    • Bu hamuru, önce üzerine fazlaca pirinç unu serpilmiş büyük boyda kesilmiş yağlı kağıt üzerine koyuyoruz. Sonra hamurun üzerine pirinç unu serpip 1 adet daha büyük boy yağlı kağıtla örtüyoruz ve merdane ile açıyoruz ve 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
    • Hamurun üzerine sürmek için; hamuru çıkartıp önce üzerine 3 yemek kaşığı erimiş tereyağını sürüyoruz.
    • Sonra da bir kapta esmer şeker, tarçın, toz şeker, tuz karışımını karıştırıp tüm hamurun üzerine yayıyoruz.
    • Hamuru yağlı kağıttan yardım alarak rulo yapıyoruz ve bıçakla 10 eşit parçaya bölüyoruz.
    • Tarçınlı kısmı yukarı bakacak şekilde hamurları yan yana diziyoruz ve fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.