Güveç

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Güveç
    Malzemeler

    Güveç Malzemeleri

    • Patlıcan
    • Patates
    • Kuşbaşı
    • Kurusoğan
    • Sarımsak
    • Sivri Biber
    • Domates
    • Kekik
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • Salça (Biber ve domates karışık)
    • Kimyon
    • Tuz
    • Sıcak Su
    • Zeytin yağ ve tereyağ
    Yapılışı

    Güveç Yapılışı

    • Güvecinizin içine etleri atıp suyunu salıp iyice çekinceye kadar pişirin üzerine biraz sıvı yağ ilave ettikten sonra
    • yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları, yeşil biberlerin bir kısmını, küp küp doğranmış domatesleri, salçasını ve baharatları ilave edin.
    • Daha sonra üzerine sırasıyla soyulup doğranmış patates ve patlıcanı ilave edelim.
    • En üstüne biraz tereyağı koyup suyunu ilave edip istediğiniz gibi süsleyin alimünyum folyo ile iyice kapatıp kısık ateşte tüm malzemeler pişinceye kadar pişirelim (yaklaşık 45-50 dk.)
    • Arada bir suyunu kontrol etmeyi unutmayın sakın.
    • Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun.
    • NOT: Güvecin en üstüne biraz kavrulmuş olan soğanlı malzemeden de ilave ettim hem altta hem üstte aynı malzemeden oldu.