Hamsi Buğulama

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Hamsi Buğulama
    Malzemeler

    Hamsi Buğulama Malzemeleri

    • 500 Gr. Hamsi
    • 1 adet iri olgun domates
    • 2 demet taze soğan
    • 1/2 demet maydanoz
    • 1 adet limon
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
    Yapılışı

    Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

    • Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.
    • Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın.
    • Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın.
    • Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın.
    • Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın.
    • Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin.
    • Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.
    • 15 dakika kadar hafif ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
    • Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir.
    • Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.