Hamsi Kaygana

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Hamsi Kaygana
    Malzemeler

    Hamsi Kaygana Malzemeleri

    • Hamsi Kaygana Malzemeleri
    • 100 gr. hamsi ( kılçığı alınmış )
    • 4 yaprak pazı
    • 1-2 yaprak karalahana
    • 1 adet pırasa
    • 7-8 dal maydanoz
    • 3 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı un
    • 4 yemek kaşığı mısır unu
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber
    Yapılışı

    Hamsi Kaygana Yapılışı

    • Pazı, karalahana, pırasa, ve maydanozu ince ince doğrayın.
    • Pırasaları tuz ile beraber elinizle ovalayarak yumuşatın, karalahana yapraklarını sıcak suda 1-2 dakika bekletip acı suyundan kurtulun.
    • Doğradığınız malzemeleri derin bir kaba alın, içine yumurta, un, mısır unu, baharatları ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağın yarısını malzemelerin içine ekleyin.
    • Son olarak içerisine ayıklanmış hamsileri ilave edin ve karıştırın.
    • Isıttığınız tavaya yağın kalan yarısını ekleyin, yağ ısınınca hazırladığınız malzemeyi tavaya yayın.
    • Kaygananın tabanı tamamen piştiğinde bir tabak yardımıyla ters yüz ederek kaygananın üst tarafını da pişirin.
    • Sıcak servis edin.