Hamsili Pilav Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Hamsili Pilav Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Hamsili Pilav Malzemeleri
    1 kg. hamsi – ayıklanmış
    ½ su bardağı zeytinyağı
    2 adet kuru soğan- Yemeklik doğranmış
    2 su bardağı baldo pirinç
    Tuz
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    ½ su bardağı kuş üzümü
    Karabiber
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    2 su bardağı su
    ½ bağ dereotu
    Tereyağı – Güveçleri yağlamak için

    Yapılışı

    Ayıklanmış hamsilerin orta kılçıklarını çıkartın. Bol suda iyice yıkayıp süzgeçle fazla suyun süzülmesini sağlayın.

    Pilav tenceresine zeytinyağını koyun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, kuru nane, yenibahar, kuş üzümü ve karabiber ilave edip bir iki tur karıştırın.

    Suyunu, kuş üzümünü ve toz şekerini ekleyin önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Dereotunu ince ince kıyın ve pişen pilava ilave edip bir tur çevirin. Demlenmeye bırakın.

    Güveçleri tereyağı ile yağlayın. Hamsilerin derili kısımları alta gelecek şekilde yan yana dizin. Güvecin taban kısmını da hamsi ile iyice kapatın. İçine hazırladığınız pilavdan koyun ve kenarlardan sarkan hamsilerle iyice kapatın. Pilavın üzerini de hamsiyle kapatın. Hamsilerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, tuz ile tatlandırın.

    Diğer güveçleri de aynı şekilde hazırlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.