Haşhaşlı Mermer Kek Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Haşhaşlı Mermer Kek Tarifi
    Malzemeler

    Haşhaşlı Mermer Kek Malzemeleri

    • 1 bardak haşhaş
    • 1/2 bardak sıvı yağ
    • 1 paket vanilin
    • 3 yumurta
    • 1 portakalın ya da 2 limonun kabuğu ve suyu
    • 1 bardak voğurt
    • 1 buçuk bardak un
    • 1 bardak şeker
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    Yapılışı

    Haşhaşlı Mermer Kek Nasıl Yapılır?

    • Fırını 180 derecede ısıtın.
    • Haşhaş, vanilin ve yağın yarısını bir kapta karıştırın. Daha sonra portakal suyunun yarısını ve kabuklarını ekleyin.
    • Başka bir kapta yumurta, kalan portakal suyu ve yoğurdu karıştırın.
    • Kalan yağ, kabartma tozu, un, şeker ve tuzu da başka bir kapta karıştırın.
    • Haşhaşlı karışımı kenara ayırın ve diğer karışımları tek bir kapta birleştirip iyice karışmasını sağlayın.
    • Yağlı kağıt serilmiş kalıbınızın tabanına kek hamurunun yarısını dökün ve üzerine haşhaşlı karışımın döküp ve çatal yardımıyla biraz dağıtın. (Mermer deseni görüntüsü elde edecek şekilde)
    • Kalan hamuru da üzerine boşaltıp yaklaşık 40 dakika fırınlayın.
    • Piştiğini kontrol edip fırından çıkarın.
    • 15 dakika dinlendirip ters çevirerek çıkarın.