Havuçlu Fındıklı Puding Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Havuçlu Fındıklı Puding Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    455
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Havuçlu Fındıklı Puding Malzemeleri
    2 adet havuç – ince rende
    2 yemek kaşığı toz şeker
    ½ su bardağı su
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 adet kakule

    Pudingi için Malzemeler
    5 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı toz fındık
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Yapılışı

    Bir sos tenceresinde rende havuç ve toz şekeri karıştırarak pişirin.

    Yarım su bardağı suda nişastayı çözdürüp havuçlara ilave edip pişirmeye devam edin.

    Kakule tohumlarını havanda dövün havuçlara ekleyin karıştırın. Sosunuz kıvam aldığında ocaktan alın.

    Küçük bir tencereye sütü koyun. Un, nişasta, toz şeker ve toz fındık koyup karıştırın.

    Ateşin üzerinde kısık ateşte pişirin.

    Pişmesine yakın vanilya ve tereyağını ilave edin karıştırarak pişirmeye devam edin kıvam aldığında kenara alın.

    Servis kaselerinizin içine üzerlerinde pay bırakarak paylaştırın.

    Üzerlerine hazırladığınız havuçlu sosu paylaştırın ve fındık ile süsleyerek soğuk servis edin.