Hindi Rosto Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Hindi Rosto Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Marinasyon için

    • 10 tane karabiber
    • 1 yemek kaşığı taneli hardal
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Garnitür için

    • 1 bütün hindi rosto
    • 250 g arpacık soğan
    • 1 dolmalık kırmızı biber
    • 1 dolmalık sarı biber
    • 1 dolmalık yeşil biber
    • 2 baş sarımsak
    • 2 dal taze kekik

    Üzeri için

    • Taze kekik
    Yapılışı
    • Marinasyon için, tane karabiber, taneli hardal, yenibahar, ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Hindi etini bu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
    • Garnitür için, kabuklarını soyduğunuz soğan, ortadan ikiye böldüğünüz baş sarımsak ve jülyen doğradığınız renkli biberleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve pişen hindi etini sebzelerin yanına alın. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
    • Fırından alıp taze kekik dalları ile süsleyin. Sıcak servis yapın.