Hindistan Cevizli Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Hindistan Cevizli Kurabiye
    Malzemeler

    Hindistan Cevizli Kurabiye Yapılışı

    • Ne severim hindistan cevizini. Bisküvisi, kurabiyesi, kreması. Birde kokos var tabiki hakkını yememek gerek. O da ayrı bir güzeldir. Bol hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeri ile yapılan enfes bir kurabiyedir.
    • Hindistan cevizi bol kalorili, enerji veren bir besin maddesi.Yüksek oranda yağ içeriyor ve vücudumuz bu yağdan diğer yağlara nazaran daha fazla faydalanıyor. Bu yağın kimyasal yapısı tereyağına çok benzermiş. Her güzelliğin bir sıkıntılı tarafı var maalesef 🙂 Zaten sevdiğim herşeyde ya yağ miktarı fazla ya da şeker. Henüz sağlıklı sayılabilecek bir besin maddesine karşı sempatim oluşmuş değil. Millet salata sebze sever ben hamurişi ve tatlılara bayılırım. Oooooffff of nedir bu kilolardan çektiğimiz 🙂 Hem söylenip hem de kurabiye yapıyorum.
    • Güzelim hindistan cevizli kurabiye için :
    • 125 gr. tereyağı,1 çay bardağı sıvıyağ,
    • 1 su bardağı şeker
    • iyice yoğurdum. Daha sonra bunlara ;3 yumurta ( birinin sarısı üzerlerine )
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • Aldığı kadar un ve kabartma tozu
    • ilave ederek yoğurmaya devam ettim. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartarak avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. 175 derecede 35-40 dk. fırında kaldıktan sonra çayımı demledim. Çayımı ve mis gibi kurabiyemi de alarak televizyonun karşısına geçtim 🙂 AFİYET OLSUN 🙂
    Yapılışı

    Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2011