Içli Börek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Içli Börek
    Malzemeler

    Içli Börek Malzemeleri

    • Hamur Malzemeleri:
    • 2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
    • 2 adet yumurta akı
    • 4 çorba kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı irmik
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Sos Malzemeleri:
    • 2 avuç ceviz
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • İç Harç Malzemeleri:
    • 1 bardak yeşil mercimek
    • 300 gr mantar
    • 1,5 adet soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1,5 çay kaşığı tuz
    • 1,5 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
    • 1,5 çay kaşığı pul biber
    • Su
    Yapılışı

    Içli Börek Yapılışı

    • 3 çorba kaşığı irmiği yarım su bardağı kaynar suda yarım saat kadar bekletin.
    • 1 bardak yeşil mercimeği 10 dakika bol suyla haşlayın.
    • Mantar, soğan ve 3 diş sarımsağı yemeklik doğrayın.
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp içerisine sırasıyla soğan sarımsak ve mantarları atın.
    • Üzerine yarım haşladığınız mercimekleri ekleyin.
    • 1,5 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber, 1,5 çay kaşığı pul biberi iç harca ekleyin.
    • Mercimekler pişince altını kapatıp soğumaya bırakın.
    • 2 su bardağı köftelik bulguru, şişirdiğiniz irmiği, 2 yumurtanın akını, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu koyup rondodan geçirin.
    • Robot çalışırken içine yavaş yavaş 1,5 bardak ılık suyu ekleyin.
    • İyice karıştıktan sonra içine 4 çorba kaşığı unu da yavaş yavaş ekleyin.
    • Hamuru robottan alın ve bir kaç dakika elinizle de yoğurun.
    • Ardından 45 gramlık toplar alın ve tezgaha yayıp arasını ıslattığınız iki kat streç filmin arasına yerleştirin. Merdaneyle 1 cm kalınlığında yaklaşık 15 cm genişliğinde açın.
    • Yuvarlak şekilde açıp ortasına 2 tatlı kaşığı kadar harç yerleştirin.
    • Alttaki streç filmi harcı hamurun üzerine hamurla beraber katlayın.
    • Metal bir kase veya geniş ağızlı bir bardak ile hamurun katlanan kısmını streç film üzerinden iyice bastırıp kapatın. Böylece D şeklinde kapalı içli börekleriniz hazır hale gelecektir.
    • İçli böreklerinizi suyla temas etmeden buharda pişirin.
    • 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritip biraz kahverengileşinceye kadar karıştırarak ısıtın. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun.
    • Salça kavrulduktan sonra 2 avuç kadar cevizi elinizle iri parçalara bölüp içine atın.
    • Sos ile servis yapın.