Isırgan Püresi Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Isırgan Püresi Tarifi
    Malzemeler

    Isırgan Püresi Malzemeleri

    • 1 demet ısırgan
    • 7-8 adet pazı / ya da / ıspanak yaprağı
    • 1.5 su bardağı mısır ve buğday unu karışımı
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış nane / ya da / kuru nane
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Deniz tuzu
    Yapılışı

    Isırgan Püresi Yapılışı

    • (4 kişilik)
    • Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın
    • İçine biraz tuz ile ısırgan demetini ve pazıları koyun
    • Hemen hatırlatalım, “malzeme” kısmında gösterildiği gibi, pazı yerine ıspanak da kullanılabilir
    • Tenceredeki malzemenin üstüne yavaş yavaş unu serpin ve de durmadan karıştırın
    • Karışımda topak olmadığına iyice emin olunca, tencerenin kapağını kapatın
    • Arada bir gene karıştırarak pişirin
    • Şayet karışım çok katı olduysa, biraz süt ilâve edebilirsiniz
    • Pişen püreyi servis tabağına aldıktan sonra, bir tavada yağı ısıtın
    • İçine, ince doğranmış sarımsak ve nane koyun
    • Pürenin üzerine dökün
    • Önemli not: Karadeniz köylerinde pürenin üzerine süt kaymağı da konur!