Ispanak Suflesi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Ispanak Suflesi
    Malzemeler

    Ispanak Suflesi Malzemeleri

    • 4 kişilik
    • 1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 2 kahve fincanı ve bir çorba kaşığı un
    • ½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
    • az tuz
    • az rendelenmiş hindistancevizi
    • bir tutam kırmızı biber
    • 4 yumurta beyazı
    • 4 yumurta akı
    • Ispanağı :
    • ½ kg ıspanak
    • az karbonat
    Yapılışı

    Ispanak Suflesi Nasıl Yapılır?

    • Ispanağın yapraklarını temizleyip birkaç dakika yıkayın
    • Sonra içinde az karbonat bulunan bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan çıkarın
    • Kıyma makinasında çekin yada çok ince kıyın
    • Küçük bir tencereye yağ ve unu koyun, orta ateşte 3-4 dakika kavurup ateşten alın
    • 5 dakika dinlendirip kaynar sütü, biberi, hindistancevizini ve tuzu ilave edin
    • Çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatın ve ateşten alın
    • Önce hazırladığımız ıspanağı ve sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilave edip karıştırın
    • Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak kar yapın, çalkalamadan karıştırın ve ıspanaklı harcın içine yedirin
    • 4 adet birer kişilik veya bir adet 4 kişilik güvecin içini tamamen yağlayın ve içine hafif rende peynir serpin
    • Sufle harcını doldurarak fırına sürerek iyice kabarıncaya kadar küçükleri 15, büyükleri ise 30 dakika pişirip servis edin