Kabak Graten Kıymalı

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kabak Graten Kıymalı
    Malzemeler

    Kabak Graten Kıymalı Malzemeleri

    • 1 kg orta büyüklükte sakız kabağı
    • kıyma içi:
    • 150 gr yağsız kıyma
    • 1 irice soğan
    • 1 irice domates
    • Tuz- karabiber
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • Beyaz sos:
    • 1 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1 tepeleme yemek kaşığı margarin
    • 1/2 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri
    Yapılışı

    Kabak Graten Kıymalı Yapılışı

    • İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
    • Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
    • Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
    • Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
    • Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
    • Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
    • Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
    • Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
    • Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
    • Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
    • Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
    • Fırında üzerini kızartın