Kabarcık Tatlısı

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kabarcık Tatlısı
    Malzemeler

    Kabarcık Tatlısı Malzemeleri

    • bir çay bardağı süt
    • bir yumurta
    • iki yemek kaşığı zeytinyağı
    • iki buçuk su bardağı un
    • bir paket kabartma tozu
    • bir tutam tuz
    • arasına: iki yemek kaşığı zeytinyağı
    • şerbeti için: iki su bardağı toz şeker
    • yarım su bardağı su
    • bir çay kaşığı limon suyu
    • kızartma için: ayçiçek yağı (ihtiyaç kadar)
    • üzerine: antep fıstığı
    • kaymak
    Yapılışı

    Kabarcık Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • hamuru hazırlamak için süt, yumurta ve zeytinyağını karıştırın.
    • kalan tüm hamur malzemelerini ilave edin.
    • üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
    • dinlenmiş hamuru iki parçaya ayırın.
    • unlanmış zemin üzerinde hamur parçalarını açın.
    • zeytinyağının yarısını hamurun üzerine serpin ve rulo şeklinde yapıp sarın, dilimleyin.
    • diğer hamur parçası için de aynısını yapın.
    • dilimleri kızgın yağda pişirin ve havlu ile fazla yağını alın.
    • şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın.
    • limon suyunu da şerbete ekleyip 2-3 dakika kadar daha kaynatın.
    • sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün kaymak ve antep fıstığıyla servis edin.
    • afiyet olsun