Karaköy Poğaçası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Karaköy Poğaçası Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    427
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Karaköy Poğaçası Malzemeleri

    Maya için Malzemeler
    1 paket ( 42 gr. ) yaş maya
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı toz şeker

    Hamur için Malzemeler
    5 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    250 gr. margarin – oda sıcaklığında
    Tuz
    1 su bardağı sıvı yağ – hamuru açmak için

    Üzeri için Malzemeler
    1 adet yumurta sarısı

    Yapılışı

    Bir kasede süt, toz şeker ve yaş mayayı şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın.

    Derin bir kaba unu koyun, ortasına havuç açın mayalı karışımı ve tuz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırmaya başlayın. Bu arada hamura kenarlarından tuz ilave edin ve birleşene kadar çok az yoğurun.

    Hamur hazır olunca üzerini streç filmle kaplayıp mayalanması için 30 dakika bekletin.

    Ayrı bir kaseye sıvı yağ koyun, mayalanan hamurunuzu elinizi önce sıvı yağa batırarak içindeki hava çıkana kadar yoğurun aksi taktirde hamur elinize yapışacaktır.

    Hamurdan elinizi sürekli yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Mutfak tezgahınızı yağlayın, hamur toplarından birini tezgaha koyup üzerine sıvı yağ süsün parmaklarınızla hamuru genişletin ve zarf gibi katlayın. Ardından parmaklarınızı tekrar yağa batırın ve biraz önceki gibi hamuru açıp yağlayıp yeniden zarf gibi katlayın. Son olarak hamura top şekli verip yağlı kağıt serili pişirme tepsinize dizin.

    Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra parmaklarınızla üzerilerine hafifçe bastırın ve yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.