Karides Mantı Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Karides Mantı Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Karides Mantı Malzemeleri
    2 adet yufka
    300 gr. küçük karides
    200 gr. süzme yoğurt
    2 diş sarımsak
    50 gr. tereyağı
    1 tutam pul biber
    1 adet yumurta akı

    Yapılışı

    Karidesleri ayıklayın, yufkaları ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesin.

    İçerisine karidesleri yerleştirin, yufka karidesi iki kat sardığında yufkayı bıçakla kesin.Ucuna yumurta beyazı sürüp yapıştırın.

    Not: Eğer yufkayı iki kattan fazla sararsanız,karides mantınızın içi hamur kalacak ve istediğiniz çıtırlıkta olmayacaktır.

    Derin yağda sardığınız karides mantılarını kızartın, servis tabağına alın üzerinde yoğurt ve acı yağ ile birlikte servis edin.