Karnabahar Çorbası

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Karnabahar Çorbası
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    142
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Karnabahar için

    • 5-6 karnabahar çiçeği
    • 3 yemek kaşığı köri
    • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
    • Yarım tatlı kaşığı kimyon
    • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • Tuz
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • ¾ su bardağı ince doğranmış kırmızı soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 8 küçük doğranmış lahana yaprağı
    • 2 su bardağı ince doğranmış havuç
    • 4 su bardağı sebze suyu
    • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
    • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Süslemek için

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 tatlı kaşığı değirmen karabiber
    • Taze fesleğen
    Yapılışı
    • Karnabahar çiçeklerini bir kaba alın. Toz köri, sarımsak tozu, kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-22 dakika pişirin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karnabaharı mutfak robotundan geçirin.
    • Kırmızı soğan, zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir tencereye alıp 5 dakika soteleyin. Lahana yaprağı, havuç, sebze suyu, Hindistan cevizi sütü ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın. Kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Servis yapmadan önce üzerine biberli yağı gezdirip değirmen karabiber serpin ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.