Karni Yarik

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Karni Yarik
    Malzemeler

    Karni Yarik Malzemeleri

    • 6 adet patlıcan
    • 2 adet soğan
    • 3 adet domates
    • 250 gr. kıyma
    • 3 kaşık yağ
    • 1/2 demet maydanoz
    • 2 adet yeşil sivri biber
    • Tuz,
    • karabiber
    Yapılışı

    Karni Yarik Yapılışı

    • Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
    • Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
    • Kızgın yağda hafif pembe kızartınız Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
    • Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
    • Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
    • Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
    • Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
    • Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
    • Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.