Karnıbahar Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Karnıbahar Çorbası
    Malzemeler

    Karnıbahar Çorbası Malzemeleri

    • 1 kg karnabahar
    • 1 adet kuru soğan, ince kıyılmış
    • 30 ml zeytinyağı
    • 1 adet patates, orta boy
    • 300 ml tavuk suyu
    • 200 ml süt
    • tuz ve karabiber
    • Üstü için:
    • 3 g kimyon tohumu
    • 30 g tulum peyniri (teneke tulumu)
    • 30 g eski kaşar peyniri
    • 10 g frenk soğanı
    Yapılışı

    Karnıbahar Çorbası Yapılışı

    • Karnabaharların sap kısımlarını kesip atın.
    • Kalan çiçekli kısımlarını bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
    • Çok yumuşamamasına özen gösterin.
    • Soğanı ayrı bir tencereye koyun, hafif kahverengileşene dek zeytinyağında kavurun. Patatesi küp küp doğrayıp soğana ekleyin ve 5 dakika pişirin.
    • Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları, tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kapağını kapamadan, patatesler pişene dek kaynatın.
    • Çorbayı blendırla tortusuz bir kıvamına getirdikten sonra biraz tuz ve karabiber serpin.
    • Kimyon tohumlarını yağsız tavada hafifçe kavurduktan sonra havanda dövün.
    • Peynirleri rendeleyin.
    • Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
    • Çorbanın üzerine sırasıyla peynir, kimyon ve frenk soğanı koyarak servis edin