Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    425
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri

    Hamuru için Malzemeler
    3 adet yumurta
    300 gr. tuzsuz beyaz peynir – rende
    2 yemek kaşığı pekmez
    1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak az un
    1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak az irmik
    1 paket kabartma tozu
    Sıvı yağ – hamuru şekillendirmek için

    Şerbeti için Malzemeler
    4 su bardağı şeker
    6 su bardağı su
    3-4 damla limon suyu

    Üzeri için Malzemeler
    Kaymak

    Yapılışı

    Rendelenmiş beyaz peynir ve yumurtayı derin bir kapta spatula yardımıyla iyice karıştırın, pekmezi ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

    Ardından un, irmik ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin bir çatal yardımıyla karıştırın ve ardından kabın içinde yoğurun. Yapışkan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

    Hamuru şekillendirmek için elinizi yağlayın ve ceviz den biraz daha küçük toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.

    Şerbeti için; bir sos tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın limon suyunu ekleyin ve ocağın altını iyice kısın.

    Kemal paşa tatlısı pişince fırından çıkartın ve kürdanla ortalarına delik açıp ocaktaki şerbetin içine atın. Yaklaşık 1 dakik kadar şerbetin içinde tutun ve kevgir yardımıyla sunum tabağınıza alın.

    Tüm kemal paşaları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan şerbeti tatlının üzerine dökün ve 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerine kaymak koyarak servis edin.