Kıymalı Krep Böreği Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kıymalı Krep Böreği Tarifi
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    455
    kalori/prs.

    Bölgeden bölgeye, yöreden yöreye ve kültürden kültüre değişiklik gösteren bir çok börek çeşidi bulunmaktadır. Kıymalı krep böreği ise bu lezzetlerden yalnızca birisidir. Gelin hep birlikte bu enfes böreğin nasıl yapıldığını görelim

    Malzemeler

    Kıymalı krep böreğinin hamuru için;

    • 1 adet yumurta
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı süt
    • karabiber
    • tuz
    • 2 su bardağı un.

    İç harcını hazırlamak için;

    • 1 adet soğan
    • 300 gram kıyma
    • bir miktar kırmızı dolmalık biber
    • maydanoz
    • kırmızı tatlı toz biber
    • sıvı yağ
    • tuz
    • pul biber

    Beşamel sos malzemeleri;

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tepeleme un
    • bir miktar tuz
    • bir miktar karabiber.

    Süslemesi için;
    Beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri.

    Yapılışı

    Öncelikle hamurun hazırlanması için, yumurta, sıvı yağ, süt, karabiber ve tuz bir kaba dökülerek karıştırılır. Ardından yavaşça un ilave edilir. Akıcı bir kıvamda olmalıdır, şayet koyu olursa süt yardımı ile akışkan bir hal alması sağlanır. Daha sonra tavaya daha rahat aktarılabilmesi için sürahiye aktarılır. Daha sonra tavaya yağ sürülür ve hamur tavanın tam ortasında pişmeye bırakılır. Alt ve üst eşit miktarda pişirilmelidir. Kıymalı iç harcı için kıymalara tavaya koyulur ve suyunu çekene kadar kavrulur.

    Ardından ince dilimlenmiş soğan, sıvı yağ, biber, toz biber tuz ve pul biber ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. En son kıyılmış maydanozlar ilave edilir ve harç hazır hale getirilir.

    Beşamel sos için bir tencereye un ve sıvı yağ koyulup iyice karıştırılır. Hafiften köpürmeye başlayınca üzerine süt ilave edilir ve çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Son olarak üzerine tuz ile karabiber eklenir ve hazır hale getirilir.

    Krep in içine kıyma ilave edilir ve beşamel sos dökülür ve boşluklar kapatılır. Rulo şeklinde sarılır ve altı yağlı kağıtla kaplı tepsilere dizilir. Son olarak üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar serpilir. 200 derecede fırında pişirildikten sonra ılık servis edilir.