Kıymalı Mantar Çorbası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kıymalı Mantar Çorbası Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    275
    kalori/prs.
    Malzemeler
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 soğan
    • 200 g kıyma
    • 2 su bardağı doğranmış mantar
    • 1 havuç
    • 1 kereviz
    • 1 patates
    • 2 domates
    • 1 su bardağı doğranmış lahana
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı pul biber
    • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
    • 8 su bardağı su

    Terbiyesi için

    • 1 yumurta sarısı
    • 1 limon suyu

    Üzeri için

    • 3 yemek kaşığı kıyılmış Frenk maydanoz
    Yapılışı
    • Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Küp doğradığınız soğan ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kıyma suyunu çektiğinde mantarları ilave edip sotelemeye devam edin.
    • Küp doğradığınız havuç, kereviz, patates, domates ve lahanayı sırasıyla ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp suyunu ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Terbiyesi için, ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış Frenk maydanozu serperek sıcak servis yapın.